SUSAMLI BONFİLE

malzemeler

  • 4 dilim bonfile
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı istiridye sosu
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tane biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı taze kekik

HAZIRLANIŞI

Bonfile dilimlerini zeytinyağı ve sarımsakla 1 saat kadar bekletin.

Ayrı bir kapta istiridye sosu, taneli hardal, değirmende çekilmiş iri tane biberler, yine havanda hafifçe dövülmüş kakule çekirdekleri, susam ve tuzu karıştırın.

Zeytinyağı içinde dinlenmiş etleri, zeytinyağı ve sarımsaklarla birlikte baharat karışımına bulayın.

Çok kızgın yapışmaz yüzeyli bir tavada toplam 7 dakika her iki yüzünü de pişirin. (Eti iyi pişmiş seviyorsanız süreyi uzatabilirsiniz.)

Üzerinde taze kekik, tabağın yanına da taneli hardalla servis yapabilirsiniz.

Kaynak: lezzetler.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir