SUSAMLI ÇAY BİSKÜVİSİ

malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 dolu çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep (varsa)
  • Az tuz
  • Yeteri kadar un 

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı susam

HAZIRLANIŞI

Yumuşak margarin ve diğer hamur malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğrulur.

Merdaneyle 1 santim kalınlığında açılır.

Bisküvi kalıbıyla kesilir.

Önce yumurta akına, sonra susama batırılır.

Yağlanmış tepsiye dizilir.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembe renkte pişirilir.

Kaynak: lezzetler.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir