SUSAMLI LEVREK SİMİDİ

malzemeler

  • 1 fincan su
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 150 gr. susam
  • 1 adet Levrek fileto (uzun ince kesilmiş)
  • 1 fincan sıvıyağ (Kızartmak için)
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

HAZIRLANIŞI

Levrek Filetolarımızı uzun ince şeritler halinde keselim

2. Yumurta, su, unu birlikte çırparak sosumuzu hazırlayalım

Bir kabın içine susamları ekleyelim.

Uzun şeritler halinde kestiğimiz balıkları önce sosa bulayalım.

Sonrasında susama bulayıp susam yardımıyla halka şeklini verelim.

Hazırladığımız balık halkalarını buzdolabında 15 dk dinlendirelim.

Buzdolabında dinlenmiş balıkları geniş bir tava da sıvı yağını ekleyip yağı ısındıktan sonra balık halkalarını 3-4 dakika önlü arkalı kızartalım.

Kızaran halkaları havlu kağıt serilmiş tepsiye alalım.

Kızartma işlemi bittikten sonra dilediğiniz yeşilliklerle süsleyip sıcak olarak servise sunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir