SUSAMLI EV POĞAÇASI

malzemeler

  • 5 yemek kaşığı ılık süt
  • 5 yemek kaşığı ılık su
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram yağsız beyaz peynir
  • 1/4 demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1/2 su bardağı kavrulmuş susam
susam-pogaca-2
susam-pogaca-1

HAZIRLANIŞI

  • Ilık su, toz şekerin yarısı ve instant mayayı geniş bir karıştırma kabına alın ve mayalanmanın ilk aşaması için bekletin.
  • Kabarmaya başlayan maya karışımına kalan toz şeker ve ılık sütü ekleyip karıştırın.
  • Yumurta, ayçiçek yağı, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu ilave edip karıştırma işlemini sürdürün.
  • Son olarak elenmiş unu azar azar katıp hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  • Kıvam alan ve toparlanan hamurun üzerini streç filmle kapattıktan sonra oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
  • Poğaçaların iç harcı için; maydanozu incecik kıyın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve ezilmiş yağsız beyaz peyniri küçük bir kapta karıştırın.
  • Mayalanan poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Orta kısımlarına peynirli iç harçtan yerleştirdikten sonra kapatıp yassı ya da yuvarlak şekiller verin.
    Üzüm pekmezi ve suyu geniş bir kapta karıştırın. Susam tanelerini düz bir tabağa alın.
  • Hazırladığınız poğaçaları öncelikle pekmezli suya ardından susama batırdıktan sonra tabanına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Son mayalanma işlemi için 15 dakika kadar bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Yumuşacık poğaçaları kısa bir süre dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Kaynak: yemek.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir