SUSAM 'IN
CİLT SAĞLIĞINA KALP SAĞLIĞINA SOLUNUM YOLLARINA
YARARLARI

Susamın vücudumuza sağladığı başlıca yararlar…

SUSAM 'IN YARARLARI

SAÇ SAĞLIĞI

Susam saç sağlığını geliştirmeye yardımcı olan bitki polifenolleri bakımından zengindir.

Susam yağı, genellikle saçlardaki erken beyazlamayı azaltmak, vitamin ve minerallerin varlığından dolayı da saçın büyümesini arttırmak için kafa derisine sürülür.

Bu yağdaki amino asitler ve antioksidanlar, saçtaki parlaklığın geri dönmesine yardımcı olur.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Susam, antioksidan olarak işlev gören ve serbest radikallerin etkilerini azaltan, kanseri önleyen nadir bir bileşik olan fitat içerir.

Serbest radikaller, birçok kanser türüne ve kalp hastalıkları, erken yaşlanma ve bilişsel arızalar gibi diğer çeşitli koşullara bağlı olan hücresel metabolizmanın tehlikeli yan ürünleridir.

Susam ayrıca lösemi, meme, akciğer, pankreas, kolon ve prostat kanseri riskini azaltmakla da pozitif olarak ilişkilendirilmiştir.

Kalp sağlığını Artırır

Susamda bulunan doğal yağda çözünür liganların yapılan bir araştırmada, hipertansiyonu azalttığı bulunmuştur.

Bu da, kardiyovasküler sisteminizdeki yükü azaltmaya yardımcı olur ve çeşitli kalp rahatsızlıklarını önler.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRür

Susam kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur çünkü kolesterol üretimini engelleyen fitosterolleri içerir.

Siyah susamlar fitosterol açısından özellikle yüksektir.

Artriti giderir

Susamdaki yüksek bakır içeriği artriti önler, rahatlatır, kemikleri, eklemleri ve kan damarlarını güçlendirir.

KIRIŞIKLIKLARI ÖNLER

Susam yağı, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının cildinize zarar vermesini önleyerek kırışıklık ve pigmentasyon görünümünü önler.

Kemik sağlığını iyileştirir

Bir avuç susam tohumu, bir bardak sütten daha fazla kalsiyum içerir.

Susam tohumlarının yüksek çinko içeriği de kemik mineral yoğunluğunu arttırır.

SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINI ÖNLER

Susamdaki magnezyum, astımı ve solunum yolu hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.

Karaciğeri korur

Susamda bulunan sesamin antioksidan özellik göstererek, karaciğeri oksidatif hasardan korur.

Ayrıca alkolün karaciğer üzerindeki etkisine karşı koruyucudur ve karaciğerin fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmesine yardımcı olur.

Kıvama gelen susamlar artık bir an önce soğutulmalıdır.

Soğutma işlemi de yine sabır ve ustalık gerektiren bir işlemdir.